Stemmingmakers: dit vinden scholieren van de verplichte Wilhelmus-les

Met de komst van het nieuwe kabinet gaat er ook voor middelbare scholieren het een en ander veranderen. Zo krijgen zij voortaan verplicht les over het Wilhelmus. Stemmingmakers deed een peiling onder ruim 1.000 scholieren om te onderzoeken wat zij van deze verplichte ‘volksliedles’ vinden. Ze reageren koeltjes: bijna de helft (49,2%) vindt het een slecht idee. Als er verplicht gezongen zou moeten worden, dan komt nog een groter deel in opstand: 77,4% vindt dat onzin.

Het uitgebreide nieuwsbericht over dit onderzoek lees je op het blog van Scholieren.com. Nog leuker; daar bekijk je ook de video van onze videomannen Luca en Lante. Zij gingen de straat op om aan jongeren te vragen wat zij van deze plannen vinden. Ze spraken niet alleen scholieren, zelfs Mark Rutte gaf toelichting aan de jongens.

Hier bekijk je de rapportage met alle cijfers: Wilhelmus op school rapportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *