Stemmingmakers en Jong & Je Wil Wat onderzoeken internetgedrag jongeren

Nina van Jong & Je Wil Wat en Roos van Stemmingmakers.nl slaan de handen ineen voor een grootschalig onderzoek naar internet- en mediagedrag onder jongeren. Beiden merkten we dat er ontzettend veel gespeculeerd wordt óver wat jongeren doen op internet, maar dat er weinig met jongeren zelf gesproken wordt. Hun stem willen wij graag laten horen. Daarom hebben wij hen onder andere gevraagd of zij echt alles op hun smartphone doen. Of ze nooit meer naar live tv kijken. Welke social media nou het meest populair zijn. Hoe zij die dan gebruiken. En hoe ze denken over online reclame.

Het onderzoek zal bestaan uit een online vragenlijst, waarvoor we circa 2.000 middelbare scholieren zullen ondervragen. Dit onderdeel wordt uitgevoerd door Stemmingmakers. Jong & Je Wil Wat verzorgt een tien- of twintigtal interviews met jongeren, waarin de resultaten van het onderzoek besproken en getoetst worden.

Deze kwantitatieve en kwalitatieve resultaten voegen we samen tot een uitgebreid trendrapport met als thema het internet- en mediagedrag van jongeren tussen 12 en 19 jaar. Naar verwachting verschijnt het rapport in het najaar van 2017. Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden? Stuur even een mailtje naar Roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *